Kompot reveňový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot reveňový
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34145 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
300 g | Reveň (Rebarbora) |
30 ml | Sherry brandy |
150 ml | Sirup rybízový |
3 ml | Tresť vanilková |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 144,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Sirup rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot reveňový postup přípravy receptu:
1 | Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, zakápneme brandy, vanilkovou esencí, přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. |
2 | Je-li kompot přílíš kyselý, přidáme 1 lžíci cukru. Hrnec odstavíme a necháme reveň chladnout ve vlastní šťávě. |
3 | Před servírováním kompot ještě trochu vychladíme v lednici a potom jej rozdělíme do kompotových misek a podáváme. |