Jednoduchý recept

Kompot reveňový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 34145
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

20 g Cukr moučkový
300 g Reveň (Rebarbora)
30 ml Sherry brandy
150 ml Sirup rybízový
3 ml Tresť vanilková
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 436kJ
7% Sacharidy 24 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kompot reveňový postup přípravy receptu:

1

Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, zakápneme brandy, vanilkovou esencí, přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut.

2

Je-li kompot přílíš kyselý, přidáme 1 lžíci cukru. Hrnec odstavíme a necháme reveň chladnout ve vlastní šťávě.

3

Před servírováním kompot ještě trochu vychladíme v lednici a potom jej rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept