Marmeláda jahodová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda jahodová
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34149 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
150 g | Cukr želírovací |
500 g | Jahody zahradní |
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
200 ml | Sirup Monin - jahodový |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér Maraschino (Maraska), Sirup Monin - jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeláda jahodová postup přípravy receptu:
1 | Jahody velmi důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, sirupem, zakápneme likérem a povaříme asi jen 2 minuty. Jahody scedíme, ale šťávu vaříme několik minut dál samotnou. Přisypeme želírovací cukr a jakmile tekutina začne houstnout, vrátíme do hrnce jahody, povaříme ještě 2 minuty a odstavíme. Marmeládu necháme asi 5 minut odpočinout, poté naplníme předvařené sklenice, uzavřeme je víčkem a dáme na okno vychladnout. |