Recept

Drůbeží polévka s hráškem a houstičkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 34151
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
30 g Česnekové máslo
2 ks Cibule
80 g Hrášek
500 g Kuřecí drůbky
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
5 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
21% Sacharidy 75 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 649 mg
64% Bílkoviny 36 g

Drůbeží polévka s hráškem a houstičkou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Kuřecí drůbky dobře omyjeme a dáme je do studené vody (1 litr) vařit doměkka.

2

2 cibule očistíme, ale necháme na nich hnědou slupku. Omyjeme je a 1 cibuli dáme s polovinou očištěné zeleniny k drůbkům. Přidáme sůl (1.5 lžičky), celý pepř a přivedeme k varu. Potom snížíme teplotu a polévku budeme pomalu vařit tak, aby jen probublávala. Budeme ji vařit 2 hodiny.

3

Polovinu očištěné zeleniny s cibulí nakrájíme: mrkev s petrželkou na kolečka, celer na nudličky. Zeleninu s cibulí dáme vařit do druhého hrnce s 0.5 litrem vody a budeme ji pomalu vařit přibližně 10-15 minut.

4

Žemle pokrájíme na kostičky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova. V misce vymícháme česnekové máslo s moukou a utvoříme máslovou kuličku (místo jíšky).

5

Když jsou drůbky měkké, polévku přecedíme do druhé nádoby, drůbky pokrájíme na malé kousky a zeleninu rozmixujeme.

6

Do vývaru z masa přilijeme uvařenou zeleninu i se zeleninovým vývarem, přimícháme rozmixovanou zeleninu, pokrájené drůbky a polévku přivedeme k varu. Přidáme máslovou kuličku, zelený hrášek, špetku zázvoru, špetku muškátu a podle chuti polévku dosolíme. Vaříme ji pomalu ještě asi 10 minut a přimícháme petrželku.

7

Do talířů dáme kostičky osmažené žemle, zalijeme polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept