Marmeláda rajčatová se sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda rajčatová se sirupem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34156 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
300 g | Cukr želírovací |
600 g | Rajčata |
100 ml | Sirup Monin - citron a limetka |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Sirup Monin - citron a limetka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeláda rajčatová se sirupem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jadérka a dužinu vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši. Rajčatovou kaši přendáme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přidáme strouhanou citronovou kůru, povaříme 6 minut, přisypeme želírovací cukr a vaříme ještě několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, marmeládu necháme chvilku odpočinout a nalijeme ji do spařených sklenic, uzavřeme víčky a necháme na chladném místě vystydnout. |