Zavařenina z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina z černého rybízu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34158 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 g | Cukr želírovací |
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
500 g | Rybíz černý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz černý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér Maraschino (Maraska) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Bobule rybízu omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme 1 sklenici vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Přilijeme likér, zbytek vody, přisypeme želírovací cukr, povaříme a jakmile bude zavařenina mírně hustá, hrnec odstavíme. Zavařeninu necháme za občasného promíchání trochu vychladnout, aby se ještě odpařila přebytečná voda. Zavařeninu naplníme do sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout. |