Jednoduchý recept

Zavařenina z rybízu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34160

Ingredience

300 g Cukr želírovací
30 ml Likér Maraschino (Maraska)
200 ml Malinová šťáva
200 g Rybíz bílý
400 g Rybíz červený
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 573kJ
9% Sacharidy 33 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Zavařenina z rybízu postup přípravy receptu:

1

Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr a opět pozvolna vaříme, dokud hmota mírně nezhoustne. Hrnec odstavíme, necháme chvíli odpočinout, občas ho promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem a dáme úplně vychladnout.

Poznámka

Chceme-li mít ze zavařeniny čirý rosol, musíme zavařeninu ještě horkou přecedit přes síto a potom nechat vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept