Zavařenina z rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina z rybízu
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34160 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr želírovací |
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
200 ml | Malinová šťáva |
200 g | Rybíz bílý |
400 g | Rybíz červený |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz bílý, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér Maraschino (Maraska), Malinová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina z rybízu postup přípravy receptu:
1 | Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr a opět pozvolna vaříme, dokud hmota mírně nezhoustne. Hrnec odstavíme, necháme chvíli odpočinout, občas ho promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem a dáme úplně vychladnout. |
Poznámka
Chceme-li mít ze zavařeniny čirý rosol, musíme zavařeninu ještě horkou přecedit přes síto a potom nechat vychladnout.