Jednoduchý recept

Rosol rybízový zastudena

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34162

Ingredience

300 g Cukr želírovací
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
600 g Rybíz červený
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 570kJ
9% Sacharidy 32 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Rosol rybízový zastudena postup přípravy receptu:

1

Rybízové kuličky nasypeme do sítka, omyjeme pod tekoucí vodou a propasírujeme do mísy. Přilijeme cukr rozpuštěný v převařené horké vodě, přikápneme likér, dobře promícháme a necháme stát do vychladnutí. Naplníme zavařovací skleničky, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme stát na světle, nejlépe na okně do druhého dne.

2

Tento rosol je velmi aromatický.

Poznámka

Bude-li rosol příliš hustý, můžeme ho naředit buď převařenou vodou, ale lepší bude rybízová šťáva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept