Rosol rybízový zastudena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rosol rybízový zastudena
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34162 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr želírovací |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
600 g | Rybíz červený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér Maraschino (Maraska) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rosol rybízový zastudena postup přípravy receptu:
1 | Rybízové kuličky nasypeme do sítka, omyjeme pod tekoucí vodou a propasírujeme do mísy. Přilijeme cukr rozpuštěný v převařené horké vodě, přikápneme likér, dobře promícháme a necháme stát do vychladnutí. Naplníme zavařovací skleničky, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme stát na světle, nejlépe na okně do druhého dne. |
2 | Tento rosol je velmi aromatický. |
Poznámka
Bude-li rosol příliš hustý, můžeme ho naředit buď převařenou vodou, ale lepší bude rybízová šťáva.