Zavařenina pomerančová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina pomerančová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34163 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr želírovací |
50 ml | Likér pomerančový |
600 g | Pomeranče |
200 ml | Pomerančová šťáva |
200 ml | Šťáva jablečná 100% |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 123,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér pomerančový, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zavařenina pomerančová postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, potom je rozčtvrtíme, vložíme i s kůrou do hrnce, přilijeme vodu, likér, šťávu, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Pomeranče vyndáme, oloupeme kůru, dužinu rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, přilijeme jablečnou šťávu, přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvíli chladnout, občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. |
2 | Naplníme sklenice, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vystydnout. |