Jednoduchý recept

Rosol mandarinkový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34164

Ingredience

300 g Cukr želírovací
50 ml Likér pomerančový
600 g Mandarinky
30 ml Sherry brandy
100 ml Sirup Monin - citron a limetka
200 ml Voda pitná
200 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 682kJ
10% Sacharidy 37 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g

Rosol mandarinkový postup přípravy receptu:

1

Důkladně omyjeme mandarinky a kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Mandarinky oloupeme, kůru nakrájíme na větší kusy, dužinu pokrájíme na kostičky. Vše vložíme do hrnce, zalijeme jablečnou šťávou, sirupem, likérem, brandy a vodou. Přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme asi 10 minut. Mandarinky scedíme, kůru odstraníme, dužinu propasírujeme přes cedník zpátky do šťávy a přivedeme znovu k varu. Přisypeme želírovací cukr a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu vložíme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept