Zavařenina jablečná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina jablečná
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34165 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr želírovací |
600 g | Jablka |
30 ml | Likér meruňkový |
300 ml | Šťáva jablečná 100% |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 62,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér meruňkový, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina jablečná postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme šťávou, likérem a vodou. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Chceme-li mít z jablek čirý rosol, tak ho nyní přecedíme přes plátýnko. |
2 | Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby unikla pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout. |