Recept

Fazolačka s uzeným bůčkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34175
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Fazole
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok uzený
1,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 764kJ
7% Sacharidy 25 g
39% Tuky 29 g
45% Sodík 903 mg
26% Bílkoviny 15 g

Fazolačka s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Bílé malé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1/2 litru studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme je 1,2 litrem čisté vody, přidáme uzený bůček, bobkový list, celý pepř, očištěnou cibuli a vše vaříme přibližně 40 minut doměkka.

2

Maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Ve smetaně si rozkvedláme hladkou mouku a pomalu ji zamícháme do vařící polévky.

3

Dochutíme ji prolisovaným česnekem, solí, sladkou a pálivou paprikou a majoránkou. Polévku povaříme ještě 5 minut, podle chuti přimícháme ocet a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept