Fazolačka s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolačka s uzeným bůčkem
Fazolačka s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34175 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Fazole |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřový bok uzený |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 246,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolačka s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Bílé malé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1/2 litru studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme je 1,2 litrem čisté vody, přidáme uzený bůček, bobkový list, celý pepř, očištěnou cibuli a vše vaříme přibližně 40 minut doměkka. |
2 | Maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Ve smetaně si rozkvedláme hladkou mouku a pomalu ji zamícháme do vařící polévky. |
3 | Dochutíme ji prolisovaným česnekem, solí, sladkou a pálivou paprikou a majoránkou. Polévku povaříme ještě 5 minut, podle chuti přimícháme ocet a podáváme. |