Recept

Závin s ořechovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34181
Kategorie: Záviny

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
35 g Cukr krupice
15 g Droždí
70 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
Náplň
0,5 ks Citrony
120 g Cukr moučkový
1 ks Hřebíček
210 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Vanilka mletá
0,2 l Voda pitná
Na vymaštění potření
10 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,013 kcal
Kilojoule 4 237kJ
31% Sacharidy 113 g
73% Tuky 55 g
10% Sodík 193 mg
41% Bílkoviny 23 g

Závin s ořechovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme s cukrem, přidáme žloutek, vejce, sůl, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a vše třeme cca 15 minut. Přidáme vykynutý kvásek připravený z droždí, trošky cukru a mouky. Přilijeme vlažnou smetanu, vmícháme mouku a vypracujeme těsto. Necháme vykynout na teplém místě.

2

Mezitím připravíme náplň. Svaříme vodu s cukrem, vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, skořici, vanilku, utlučený hřebíček, strouhané ořechy a za stálého míchání necháme ztuhnout.

3

Těsto rozválíme na tenký obdélník, potřeme ořechovou nádivkou, zatočíme do závinu, přemístíme na vymaštěný plech a necháme znovu vykynout.

4

Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový závin posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept