Jednoduchý recept

Piškotový závin s rybízovým džemem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34183

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
80 g Džem rybízový
100 g Mouka pšeničná hrubá
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na vymazání a posypání
10 g Cukr vanilka
10 g Mouka pšeničná hrubá
15 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
14% Sacharidy 49 g
14% Tuky 11 g
4% Sodík 81 mg
20% Bílkoviny 11 g

Piškotový závin s rybízovým džemem postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme a třeme cca 20 minut se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a mletou vanilkou. Přidáme prosátou mouku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Plech vymastíme máslem, vysypeme moukou, rozetřeme na něj těsto a rychle upečeme v rozpálené troubě. Těsto ještě horké potřeme rybízovým džemem, zatočíme do závinu a necháme ještě cca 3 minuty zapéct.

3

Hotový závin necháme vychladnout, šikmo nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept