Pomerančový závin s meruňkovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový závin s meruňkovým džemem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34184 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
150 g | Džem meruňkový |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Pomeranče |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Poleva | |
---|---|
140 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na vymazání a vysypání | |
15 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 299,8mg |
Draslík | 154,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový závin s meruňkovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Cukr třeme cca 15-20 minut se žloutky. Poté postupně přidáváme za stálého míchání šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou kůru. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a rychle upečeme v rozpálené troubě. Ještě horké potřeme meruňkovým džemem, srolujeme do závinu a ještě cca 3 minuty zapečeme. Posypeme cukrem nebo pomerančovou polevou a před podáváním necháme vychladnout. |
3 | Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a pomerančovou šťávou a třeme do zhoustnutí. |