Oříškový závin s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškový závin s citronovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34186 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
100 g | Cukr moučkový |
180 g | Marmeláda malinová |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy lískové |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Poleva | |
---|---|
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
140 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 175,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškový závin s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Cukr prosejeme a třeme cca 25 minut se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a mleté ořechy. |
2 | Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a rychle upečeme v rozpálené troubě. Ještě horké potřeme malinovým džemem, zatočíme do závinu a povrch opět potřeme zavařeninou a přelijeme citronovou polevou. Tu připravíme tak, že smícháme cukr s vroucí vodou a citronovou šťávou a třeme do zhoustnutí. |
3 | Závin necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme. |