Kuře středozemní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře středozemní
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 34190 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 ks | Kuřecí čtvrtky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 21,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kuřecí čtvrtky, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře středozemní postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme rajčatový protlak, pokrájený česnek, olivový olej, jogurt a listy bazalky. Marinádu přendáme do mísy, aby se do ní vešly porce kuřete a byly marinádou pokryty. Necháme 2 hodiny marinovat v lednici, poté vyndáme a necháme 30 minut v pokojové teplotě. |
2 | Maso grilujeme 40 minut a často otáčíme. |
3 | Podáváme horké. |
Poznámka
Listy bazalky lehce rozmačkané.