Jednoduchý recept

Kuřecí marinované kebaby

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34197

Ingredience

1 špetka Citronová šťáva
1 ks Cuketa
3 polévková lžíce Jogurt bílý
1,5 dl Jogurt nízkotučný
0,5 kávová lžička Kmín mletý
3 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máta
0,5 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Čatní broskvové
8 ks Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 787kJ
13% Sacharidy 47 g
12% Tuky 9 g
185% Sodík 4 g
88% Bílkoviny 49 g

Kuřecí marinované kebaby postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme jogurt, čatní, citronovu šťávu, sůl, pepř a kmín. Do mísy přidáme nakrájené kuřecí maso, vše promícháme a necháme v lednici marinovat cca hodinu.

2

Kusy papriky, cukety, hub a kuřete napíchneme na 8 grilovacích jehel.

3

Dáme 4 jehly na plech do mikrovlnné trouby. Opékáme 6 minut, jednou obrátíme. Uděláme tak i se zbývající kebaby.

4

Připravíme si zálivku z máty a pažitky - smícháme v míse bílý jogurt, majonézu, mléko, pažitku, mátu, sůl a pepř. Přelijeme lžící přes kebaby a ozdobíme pažitkou a mátou.

5

Podáváme teplé či studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept