Kuřecí marinované kebaby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí marinované kebaby
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Čatní broskvové |
1 špetka | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1,5 dl | Jogurt nízkotučný |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
3 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 98,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Jogurt bílý, Jogurt nízkotučný, Máta, Paprika červená, Pažitka, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čatní broskvové, Kmín mletý, Kuřecí prsa, Majonéza, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí marinované kebaby postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme jogurt, čatní, citronovu šťávu, sůl, pepř a kmín. Do mísy přidáme nakrájené kuřecí maso, vše promícháme a necháme v lednici marinovat cca hodinu. |
2 | Kusy papriky, cukety, hub a kuřete napíchneme na 8 grilovacích jehel. |
3 | Dáme 4 jehly na plech do mikrovlnné trouby. Opékáme 6 minut, jednou obrátíme. Uděláme tak i se zbývající kebaby. |
4 | Připravíme si zálivku z máty a pažitky - smícháme v míse bílý jogurt, majonézu, mléko, pažitku, mátu, sůl a pepř. Přelijeme lžící přes kebaby a ozdobíme pažitkou a mátou. |
5 | Podáváme teplé či studené. |