Vánoční houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční houbová polévka
Vánoční houbová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34198 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Bujón zeleninový |
20 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 786,1mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 47,8mg |
Vláknina | 457,0mg |
Vitamín A | 11,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky omyjeme a namočíme do mléka na 30 minut. Potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo a z hladké mouky usmažíme zlatou jíšku. Zalijeme ji za stálého míchání postupně studeným, zeleninovým bujonem a přivedeme k varu. Přidáme houby, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl podle chuti a pomalu vaříme 20 minut. |
3 | Omytou a drobně pokrájenou petrželku pokrájíme a ke konci vaření ji přimícháme do polévky a podáváme. |