Frikasé kuřecí s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikasé kuřecí s limetkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 34199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
500 g | Cibulka jarní |
1 ks | Kuře |
2 ks | Limetka |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Kuře, Limetka, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikasé kuřecí s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou. |
2 | Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve. |
3 | Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Z limetek použijeme šťávu i kůru.