Jednoduchý recept

Hovězí vývar s houbovým kapáním

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34203
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Bujón natur hovězí
30 g Houby čerstvé
20 g Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 444kJ
1% Sacharidy 3 g
11% Tuky 9 g
37% Sodík 734 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hovězí vývar s houbovým kapáním postup přípravy receptu:

1

Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.

3

V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.

4

Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.

5

Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept