Hovězí vývar s houbovým kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s houbovým kapáním
Hovězí vývar s houbovým kapáním
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34203 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Bujón natur hovězí |
30 g | Houby čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 744,9mg |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 78,6mg |
Vláknina | 741,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s houbovým kapáním postup přípravy receptu:
1 | Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. |
2 | Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno. |
3 | V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat. |
4 | Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky. |
5 | Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme. |