Kořeněné nudle se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné nudle se zeleninou
Kořeněné nudle se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34204 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Cibulka jarní |
120 g | Fazolové klíčky |
120 g | Hrachové lusky |
20 g | Kari koření |
100 g | Mrkev kořen |
250 g | Nudle vlasové |
20 ml | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
20 g | Zázvor celý |
Na omáčku | |
---|---|
20 g | Cukr třtinový |
20 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka sójová |
10 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
20 ml | Víno rýžové čínské |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 269,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Hrachové lusky, Kari koření, Paprika červená, Zázvor celý, Cukr třtinový, Olej sezamový, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nudle vlasové, Olej olivový, Omáčka sójová, Škrob jemný kukuřičný gustin, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné nudle se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vlasové nudle namočíme na 20 minut do horké vody, aby změkly, scedíme a necháme okapat. |
2 | Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, opékáme, až zelenina začne vonět. Přidáme kari, cibuli na kolečka, proužky mrkve a papriky a za občasného promíchání opékáme asi 4 minuty, dokud zelenina nezačne měknout. V misce smícháme vývar, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, rýžové víno a škrob. Směs vlijeme na pánev a přivedeme k varu na 2 minuty. Přihodíme hrachové lusky, fazolové klíčky a nudle a směs asi 2 minuty prohříváme, aby byla horká. Rozdělíme do misek a servírujeme. |