Bramborový salát se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34205 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Okurky nakládané, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do mísy a smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou okurkou, zakysanou smetanou a majonézou. Vše dobře promícháme. |
2 | Salát ochutíme solí, pepřem a octem. |
Poznámka
Podáváme ke smaženým řízkům.