Nudle s chobotnicí a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s chobotnicí a klobásou
Nudle s chobotnicí a klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34206 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
6 ks | Chilli paprička |
120 g | Chobotnice |
100 g | Cibulka jarní |
200 g | Fazolové klíčky |
100 g | Klobása vepřová |
50 g | Koriandr čerstvý |
800 g | Nudle široké |
80 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml | Omáčka sójová |
20 ml | Omáčka ústřicová |
3 g | Pepř bílý |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová kýta |
200 g | Zelí čínské |
20 ml | Chilli omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 169g |
---|---|
Cholesterol | 180,7mg |
Draslík | 804,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Klobása vepřová, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka ústřicová, Pepř bílý, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Zelí čínské, Chilli omáčka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle široké, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s chobotnicí a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na pěti cm kroužky. Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky. Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut namáčet, aby změkly, scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi wok rozpálíme 2 lžíce oleje, vhodíme pokrájený česnek, chilli papričky a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme kousky chobotnice, maso a smažíme 4 minuty, až chobotnice zesklovatí. Přihodíme plátky klobásy, fazolové klíčky a proužky čínského zelí, mícháme a opékáme, dokud zelenina nezačne měknout. Přendáme na talíř. |
3 | V míse smícháme pepř, sojovou, ústřicovou a chilli omáčku. Na pánev vlijeme zbylé 2 lžíce oleje, rozpálíme ho a opatrně vhodíme nudle a opékáme. Když lehce zhnědnou, odhrneme je ke krajům pánve a do vzniklého prosotru rozklepneme vejce. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opatrně mícháme, až se vejce srazí. Přidáme masovou směs a zalijeme omáčkou po celé ploše pánve. Nakonec opatrně promícháme s nudlemi, aby se vše propojilo. Servírujeme v miskách posypané čerstvým koriandrem. |