Recept

Hrstková luštěninová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34207
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 hrst Čočka jedlá
1 hrst Fazole
1 hrst Hrách
1 hrst Kroupy ječné
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
60 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 430 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hrstková luštěninová polévka postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, s hrachem a fazolí ji dobře promyjeme pod tekoucí vodou, vše dáme do hrnce. Přilijeme 1/2 litru studené vody a luštěniny namočíme na 12 hodin. Kroupy promyjeme a necháme namočené ve 2 dl vody v misce zvlášť. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí (1/2 lžičky).

2

Druhý den si v hrnci na rozpáleném sádle usmažíme z hladké mouky zlatou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou (3 dl) a za stálého míchání ji rozpustíme. Pak přilijeme vodu s luštěninami a polévku přivedeme k varu. Přidáme do ní sůl, majoránku a pomalu vaříme přibližně 15 minut. Pak přidáme kroupy a vše vaříme minimálně 20 minut.

3

V pánvi si osmažíme na kostičky pokrájeno slaninu. Přidáme k ní cibuli s česnekem, promícháme a krátce smažíme dozlatova. Pak vše dáme do hrstkové polévky a povaříme dalších 10 minut.

4

Polévku popřípadě dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept