Těstoviny s čerstvými fíky a parmazánovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s čerstvými fíky a parmazánovou zmrzlinou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3421 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
5 g | Citronová kůra |
6 ks | Fíky čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
120 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 409,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Fíky čerstvé, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s čerstvými fíky a parmazánovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu smícháme smetanu, jemně nastrouhaný sýr, citronovou kůru, rozmarýn nasekaný najemno a čerstvě roztlučený černý pepř. |
2 | Dáme do vodní lázně a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Poté odstavíme a směs dáme zamrazit. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, bohatě pokapeme olivovým olejem a nasypeme na talíře. |
4 | Podáváme horké s kopečkem zmrzliny, která se rychle rozpustí a těstoviny dochutí. |
5 | Dozdobíme oloupanými, rozčtvrcenými fíky a čerstvou bazalkou. |
Poznámka
Parmazánovou zmrzlinu uchováváme v mrazáku, můžeme i namazat na horkou bruschetu.