Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34210
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

60 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 404kJ
1% Sacharidy 3 g
10% Tuky 8 g
12% Sodík 232 mg
7% Bílkoviny 4 g

Smetanová hříbjanka postup přípravy receptu:

1

Pravé sušené hříbky promyjeme a namočíme do studené vody (2 dl) na 30 minut. Pak hříbky scedíme.

2

Dáme vařit 1.2 litru vody, přidáme do ni kmín, sůl, houby a vaříme minimálně 20 minut.

3

1.5 dl zakysané krémové smetany smícháme s 1 lžíci mouky a 1 vejcem a přidáme ji za stálého míchání do polévky.

4

Smetanu s vejcem necháme projít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept