Recept

Kořeněné masové špízy se zakysanou smetanou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34212
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 123kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
25% Sodík 505 mg
51% Bílkoviny 28 g

Kořeněné masové špízy se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté maso, oloupanou, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, mletou papriku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

2

Masovou směs rozdělíme na 8 stejných porcí. Navlhčenýma rukama obalíme směsí špejle tak, aby vznikl tvar klobásy.

3

Špízy grilujeme na rozehřátém grilu 8-10 minut a každé 2 minuty je obracíme. Upečené špízy ještě mírně osolíme a opepříme.

4

Podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou grilované česnekové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept