Červený boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený boršč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34214 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
50 ml | Olej rostlinný |
5 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený boršč postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme. V hrnci rozpálíme olej a řepu osmažíme asi 4 minuty, občas promícháme. Zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a 25 minut povaříme na mírném ohni, občas zamícháme. Podáváme horké. |