Rybízová limonáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová limonáda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34217 |
Kategorie: | Limonády |
Ingredience
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
150 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Rybíz bílý |
150 g | Rybíz červený |
150 ml | Sirup rybízový |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 164,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová šťáva, Rybíz bílý, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Sirup rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová limonáda postup přípravy receptu:
1 | Rybízové kuličky propláchneme pod tekoucí studenou vodou, nasypeme do misky, vidličkou trochu rozmačkáme, zalijeme pomerančovou šťávou, sirupem, zakápneme likérem a necháme několik minut uležet. |
2 | Rybízovou hmotu přecedíme a prolisujeme přes sítko, zbavíme se tím slupek. Výslednou tekutinu nalijeme do skleněného džbánu, dolijeme studenou vodou nebo sodovkou a dáme vychladit. |
Poznámka
Limonádu podáváme ve vysokých sklenicích s ledem a slámkou.