Turiak z vepřové panenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turiak z vepřové panenky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 34219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 kávová lžička | Koření Gyros |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18,5mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Gyros, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turiak z vepřové panenky postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou vepřovou panenku protkneme nakrájenou anglickou slaninou. |
2 | Z oleje, pepře, soli a koření umícháme marinádu, vložíme do ní maso a necháme přikryté fólií marinovat nejméně 24 hodin. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat olej. Grilujeme na rozehřátém grilu 12-15 minut. |
4 | Panenku podáváme s hlávkovým salátem, listovým špenátem nebo s čerstvou zeleninou. |