Chilli steaky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli steaky na víně
Chilli steaky na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
100 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 ml | Víno červené |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 134,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli omáčka, Hovězí vývar základní, Víno červené, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli steaky na víně postup přípravy receptu:
1 | Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin. |
3 | Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně. |