Jednoduchý recept

Kuře s pomerančovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34224
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1,5 kg Kuře
500 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1,5 dl Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,014 kcal
Kilojoule 4 242kJ
9% Sacharidy 32 g
467% Tuky 350 g
16% Sodík 324 mg
131% Bílkoviny 74 g

Kuře s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a osmahneme na něm kuře. Občas obrátíme, aby zhnědlo. Pomeranč rozkrojíme na dvě poloviny a jednu půlku dáme do břišní dutiny. Kuře dáme do hrnce, obložíme rozčtvrcenou cibulí a pokrájenými mrkvemi. Osolíme, opepříme a polijeme pomerančovou šťávou.

2

Na menší kousky pokrájíme pomeranče a dáme je do hrnce, který zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 90 minut. Sundáme pokličku, polijeme kuře brandy, posypeme sezamovými semínky a necháme 10 minut zapékat.

3

Podáváme ve velké míse obložené kusy pomeranče a zeleninou.

4

Ze šťávy odstraníme nadbytečný tuk, smícháme solamyl s lžící studené vody a směs vmícháme do šťávy v hrnci a krátce povaříme.

5

Omáčku podáváme s kuřetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept