Kuřecí zlaté rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí zlaté rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34225 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
60 g | Arašídy loupané pražené solené |
200 g | Kukuřice cukrová |
400 g | Kuřecí prsa |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
350 g | Rýže arborio |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 737,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 275,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice cukrová, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy loupané pražené solené, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Rýže arborio, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí zlaté rizoto postup přípravy receptu:
1 | Máslo a olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme pokrájenou papriku a pórek, pokrájená kuřecí prsa a osmahneme do zlatohněda. |
2 | Přidáme arborio a smažíme dvě minuty. Přidáme sůl, pepř a blizny šafránu. Přiléváme kuřecí vývar a vše vaříme za občasného míchání 20 minut. Nenecháme rizoto bez tekutiny, raději přidáme více vývaru. |
3 | Přidáme kukuřici, parmezán, arašídy a podáváme horké. |
Poznámka
Kuřecí prsa zbavená kůže a kostí. Žlutá paprika zbavená semínek.