Na vermutu kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Na vermutu kuře
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
2 ks | Cibulka jarní |
1,5 dl | Dolin - Vermouth |
125 g | Hroznové víno |
700 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibulka jarní, Hroznové víno, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Na vermutu kuře postup přípravy receptu:
1 | V teflonové pánvi osmahneme na sucho 3 minuty porce kuřete. Vytřeme pánev, vlijeme do ní vermut a vývar. Přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibulku a porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a vaříme 35 minut. Osolíme, opepříme, přidáme rozpůlené artyčoky a bobule hroznového vína a prohříváme 3 minuty. |
2 | Vmícháme směs vody a solamylu a povaříme do zhoustnutí. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Kuřecí prsa vykostěná a zbavená kůže. Hroznové víno bez pecek.