Vejce plněná zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná zakysanou smetanou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 34230 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 667,2mg |
---|---|
Cholesterol | 247,9mg |
Draslík | 87,6mg |
Vláknina | 60,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Podélně je rozkrojíme a žloutky vyjmeme. |
2 | V misce utřeme hořčici s rozdrobenými žloutky a zakysanou smetanou. Náplň podle chuti osolíme, opepříme a lžičkou naneseme do polovin bílků. Ozdobíme petrželkou. |
3 | Podáváme jako studený předkrm. |