Jednoduchý recept

Gumbo kuřecí po cajunsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34231

Ingredience

2 ks Celer - nať
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 ks Kuřecí stehna
225 g Okra - Ibišek jedlý
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
90 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
3 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,199 kcal
Kilojoule 5 015kJ
16% Sacharidy 56 g
74% Tuky 55 g
46% Sodík 914 mg
144% Bílkoviny 81 g

Gumbo kuřecí po cajunsku postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme dozlatova kuřecí stehýnka. Poté je vyndáme z pánve.

2

Do pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, pepř a minutu smažíme. Vylijeme přebytečný olej. Přidáme rýži a smažíme minutu. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pokrájím okru a chilli papričku, přidáme vše do pánve s rajčatovým protlakem, osolíme a opepříme.

3

Vrátíme do pánve kuřecí stehna, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Občas zamícháme.

4

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept