Bažant dušený s jablky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant dušený s jablky na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 34247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Bažant obecný |
1 ks | Cibule |
300 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 281,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant dušený s jablky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého bažanta rozdělíme na 8 dílů a protkneme částí slaniny nakrájené na klínky. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci zlehka osmahneme spolu s máslem a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Přidáme bažanta, osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka. |
3 | Krátce před koncem dušení přidáme oloupaná, na kousky nakrájená jablka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a pokrm jen prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.