Recept

Divoká kachna s vinnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34248
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Kachna divoká
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
50 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
100 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
6% Sacharidy 20 g
56% Tuky 42 g
51% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Divoká kachna s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, vykuchanou a omytou divokou kachnu povaříme v osolené vodě asi 30 minut. Vyjmeme a po vychladnutí osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme kmínem, majoránkou a protkneme slaninou.

2

Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka.

3

Měkkou kachnu naporcujeme a upravíme na mísu.

4

Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené žampiony, nadrobno nakrájenou šunku a přilijeme víno a brandy. Omáčku chvíli podusíme.

5

Kachnu podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept