Jednoduchý recept

Vývar z kostí s jáhlami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34250
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

25 g Houby čerstvé
100 g Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Kmín celý
10 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl mořská
Hovězí vývar z kostí [27725]
62,5 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
87,5 g Hovězí oháňka
87,5 g Hovězí žebra
87,5 g Kosti hovězí morkové
7,5 g Máslo čerstvé
0,5 ks Mrkev kořen
0,3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 ks Petržel - nať
0,5 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
0,4 l Voda pitná
7,5 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
12% Sacharidy 45 g
103% Tuky 77 g
31% Sodík 623 mg
17% Bílkoviny 10 g

Vývar z kostí s jáhlami postup přípravy receptu:

1

Jáhly v sítu 2x spaříme a necháme okapat. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

Jáhly a houby dáme do hrnce, zalijeme (1.2 l) vývarem z kostí, přidáme kmín, dochutíme mořskou solí a pomalu vaříme asi 20-30 minut.

3

V pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme, povaříme ji ještě asi 5-7 minut a podáváme.

4

Hovězí vývar z kostí [27725]:

5

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

6

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

7

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept