Trhanec se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34255 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
15 g | Cukr skořicový |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
400 g | Švestky |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 280,8mg |
Draslík | 388,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ovesné vločky, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, přilijeme mléko a přidáme vejce. Vypracujeme těsto na trhanec. |
2 | Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do pekáčku s máslem. Postavíme na plotnu a švestky krátce podusíme. Zakryjeme těstem a vložíme na deset minut do trouby. |
3 | Pekáček vyjmeme, těsto se švestkami vidličkou roztrháme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme několik minut, z těsta unikne pára a těsto bude křupat. |
4 | Trhanec rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě teplý. Výborně chutná se zmrzlinou. |