Zeleninová krémová polévka s kerblíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová krémová polévka s kerblíkem
Zeleninová krémová polévka s kerblíkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34256 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Petržel kořen |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 772,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Kerblík, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová krémová polévka s kerblíkem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Pak kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
2 | V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kořenovou zeleninu krátce podusíme, zalijeme 1 litrem horké vody, přidáme brambory, podle chuti sůl, kmín a pomalu vaříme 20 minut, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu. |
3 | Polévku zjemníme přidáním smetany, kterou jen necháme přejít varem, přimícháme kerblík a podáváme. |