Recept

Zeleninová krémová polévka s kerblíkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34256
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

400 g Brambory
0,3 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Petržel kořen
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 458kJ
6% Sacharidy 21 g
152% Tuky 114 g
13% Sodík 258 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zeleninová krémová polévka s kerblíkem postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Pak kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do misky.

2

V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kořenovou zeleninu krátce podusíme, zalijeme 1 litrem horké vody, přidáme brambory, podle chuti sůl, kmín a pomalu vaříme 20 minut, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu.

3

Polévku zjemníme přidáním smetany, kterou jen necháme přejít varem, přimícháme kerblík a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept