Jednoduchý recept

Čokoládový závin se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34258

Ingredience

100 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
50 g Mandle
50 g Mouka pšeničná hrubá
0,4 l Smetana 33% (šlehačka)
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
8% Sacharidy 30 g
40% Tuky 30 g
4% Sodík 74 mg
21% Bílkoviny 12 g

Čokoládový závin se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme a v míse třeme cca 20 minut se žloutky a vanilkou. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a nastrouhané mandle.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové obrátíme papírem vzhůru, sloupneme jej, zakryjeme novým papírem a srolujeme do závinu. Po vychladnutí rozbalíme, papír odstraníme, těsto potřeme ušlehanou šlehačkou, znovu zatočíme a nakrájíme na šikmé řezy.

3

Posypeme vanilkovým cukrem, případně doplníme šlehačkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept