Recept

Zelňačka z hovězího bujonu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34259

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 l Bujón natur hovězí
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
200 g Klobása uzená
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Zelí kysané
2 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
44% Sodík 887 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zelňačka z hovězího bujonu postup přípravy receptu:

1

Do 1 litru hovězího bujonu z kostky dáme vařit kysané zelí i se šťávou (nebudeme ho proplachovat). Oloupeme a omyjeme 2 brambory, pokrájíme je na malé kostky a přidáme do polévky spolu s kmínem, bobkovým listem a solí. Přivedeme k varu a pomalu pod pokličkou vaříme minimálně 25 minut.

2

Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky, klobásu na kolečka a oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytý kopr drobně posekáme.

3

V pánvi si rozpustíme slaninu, přidáme klobásu a ktátce ji orestujeme dozlatova. Pak ji vyjmeme z omastku a odložíme do misky. Na omastek dáme lžíci mouky a usmažíme si světlou jíšku, kterou když vychladne, smícháme se smetanou a přimícháme ji do zelnačky. Vaříme dalších 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme solí a cukrem a koprem.

4

Těsně před podáváním dáme do polévky slaninu a kolečka klobásy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept