Omeleta z bramborové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z bramborové mouky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34261 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
140 g | Cukr moučkový |
50 g | Cukr vanilka |
50 g | Marmeláda jahodová |
3 kávová lžička | Mouka bramborová |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na pánev | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 195g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 396,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda jahodová, Mouka bramborová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z bramborové mouky postup přípravy receptu:
1 | Moučkový cukr třeme cca 15 minut se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou. Poté přidáme bramborovou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto rozetřeme na máslem vymazanou a moukou vysypanou pánev a upečeme v rozpálené troubě. |
3 | Hotovou potřeme džemem, srolujeme, posypeme cukrem a teplou podáváme. |