Piškotové lívance se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotové lívance se šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34263 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
120 g | Marmeláda meruňková |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na vymazání | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 421,7mg |
Draslík | 98,7mg |
Vláknina | 351,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 99,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotové lívance se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmícháme, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Lívanečník vymažeme máslem, vysypeme moukou a vyplníme ho těstem. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové lívanečky potřeme džemem, ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme. |